Flowers & You!

‘Flowers & You’, aan de Deldensestraat 160 in Almelo, is een verfrissend nieuwe bloemenzaak op een vertrouwd adres, waar generaties Almeloërs sinds jaar en dag hun bloemen kochten. In het pand zat vroeger kwaliteitsbloemisterij Paus, een naam die iedere Almeloër ongetwijfeld nog wel kent.

Even voorstellen

Mijn naam is Koen Goldsmid en ik ben sinds 1 juli 2017 de trotse eigenaar van ‘Flowers & You’. Ik kom uit het Gelderse Elst en ondanks mijn jonge leeftijd heb ik al ruime ervaring in het bloemenvak.

Ik weet heel goed dat de concurrentie, zeker in een stad als Almelo, heel groot is. Tóch beweer ik onderscheidend te zijn en iets nieuws toe te voegen aan de toch al rijke Almelose bloemenwereld. Er wordt hier getoverd met bloemen en groen. Uiteraard zal ik in mijn creaties de individuele voorkeuren en specifieke wensen van de klant voorop stellen. Alles gaat in nauwe samenspraak en ik kan zowel het klassieke als het moderne genre aan. Het vak van bloemist is echter een creatief, artistiek vak. Bijna een kunst.

Behalve de geijkte, traditionele bloemencreaties heb ik dan ook een geheel eigen stijl ontwikkeld. Als ik naar eigen smaak een bloemstuk creëer dan wordt het niet zomaar een doorsnee compositie in een stuk oase. Nee, het wordt een samenspel van kleur en vorm.
Nadat ik mijn studie als bloemist had afgerond, ben ik direct aan de slag gegaan bij een bloemisterij in mijn eigen regio. Daar leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na enkele jaren voor een baas te hebben gewerkt besloot ik voor mezelf te beginnen. Dat was mijn ultieme droom: een eigen zaak, die ik helemaal naar eigen smaak en inzicht vorm kon geven. Ik wilde iets aparts creëren en daarin ben ik volgens mij wel geslaagd. Hetzelfde geldt voor mijn bloemencreaties, ik wijk graag af van het geijkte en daarmee zal ‘Flowers & You’ onderscheidend zijn.
Omdat er in Almelo een bloemisterij leeg stond besloot ik de stap naar het oosten van het land te maken. Ik werk hard om van de bloemenzaak een in het oog springende bloemisterij te maken. Zo is het gehele interieur van een nieuw likje verf voorzien en is ook zo goed als de gehele verlichting in het interieur vervangen.
Om mijn bloemen zo goed mogelijk te kunnen presenteren heb ik bovendien een flink aantal fraaie, speciaal bewerkte houten stellages laten maken, die in feite geïnspireerd zijn op de aloude schoolbanken, die vooral bij senioren nog warme herinneringen aan hun jeugd zullen oproepen.
Daarnaast heb ik diverse stalen frames in elkaar laten lassen waarop eveneens speciaal bewerkte houten tafelbladen worden bevestigd. De tafels zijn uiterst praktisch, want stuk voor stuk staan ze op stevige wielen waardoor ik het interieur van mijn zaak in een mum van tijd kan wijzigen.
‘Flowers & You’ is hét adres voor boeketten, bruidswerk, bloemstukken, rouwwerk, planten, vazen en potten en decoraties.

‘Flowers & You’

voor verrassend bloemwerk!